Klasické zákusky
Větrníky
Upéct větrníky z odpalovaného těsta
Krém I : 7 dkg pudingu
3/4 l mléka
15 dkg cukru
1 máslo
puding,mléko a cukr uvaříme a do vychladlého pudingu vmícháme máslo
Krém II : 1/2 l šlehačky ušleháme a přimícháme karamel nebo karamel. polevu cca 15 dkg.
Karamel: 20 dkg cukru krupice upálíme za stálého míchání na středně hnědou barvu a zalijeme 19 dkg šlehačky. Rozvaříme a přecedíme. Do středně horkého dáme máslo a rozpustíme, necháme vystydnout, pak vyšleháme.
Větrníky naplníme,uzavřeme a potřeme rozehřátým promíchaným fondántem s karamelem.
Kulér - na dochucení polevy
používá se na dochucení a zabarvení fondantu na větrníky:
30dkg cukru krupice upálíme ve vyšším kastrolku za stáleho míchání do hněda ,odstavíme z onně a opatrně!!!! přiléváme 2,5 deci horké vody. Opět pozor-stříká to!
Mícháme a pak přecedíme. Necháme vychladnout. Má konzistenci jako med a tmavě hnědou barvu. Trvanlivost je velká - i několik několik týdnu. Potom už ho podle chuti rozmícháváme v nahřátém fondantu a potahujeme větrníky.
Povidloň
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 balíčky bebe sušenek (já dávám, jedny bílé a dvoje černé, ale záleží na každé z Vás) 2 tvarohy, 1 zakysaná smetana, l šlehačka na šlehání, trochu cukru, ztužovač šlehačky. Povidla
POSTUP PŘÍPRAVY
Na plech dáme pečící papír, na něj skládáme vedle sebe bebe sušenky, které pomažme hodně povidlím. Až máme naskládaný celý plech, tak nalijeme náplň a opět zakryjeme sušenkami, které jsme namazali povidlím. Vrch můžeme polít čoko polevou. Dáme uležet do ledničky.
Příprava náplně: Ušleháme šlehačku se ztužovačem šlehačky. Vedle v misce ušleháme tvaroh se zakysanou smetanou a cukrem a opatrně přišleháme šlehačku
Piškotové brambůrky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Dětské piškoty
Na marcipán: 120 g cukru moučka, 80 g suš. mléka, 80 g změklého másla, trochu vody (přidávat po kapkách) a mandlová tresť sladká (pár kapek).
Na krém: 3 celá vejce, 200 g mouč. cukru, 1 vanil. cukr, kakao dle chuti, 1 máslo
POSTUP PŘÍPRAVY
Krém: vše, kromě másla šleháme v míse nad párou (chvilku to trvá) až je z toho hustý krém. Ten necháme vychladnout a poté zašleháme do 1 změklého másla a přidáme kakao dle chuti a barvy.
Pak si vezmeme piškoty, namažeme krémem a slepíme k sobě, necháme vychladit a pak obalíme do marcipánu. Nakonec ještě "poválíme v kakau".